PROGLAS DEMOKRATSKE FRONTE I ŽELJKA KOMŠIĆA GRAĐANIMA TESLIĆA: "Petnaesti novembar je dan kada odlučujete o sudbini grada"

Kandidatkinje i kandidati Demokratske fronte za Skupštinu opštine Teslić obratili su se građanima zajedničkim proglasom sa predsjednikom Demokratske fronte Željkom Komšićem, koji glasi:

  • Politika

  • 10. Nov. 2020  10. Nov. 2020

  • 0

"Građanke i građani Teslića,

Petnaesti novembar je dan kada odlučujete o sudbini našeg grada!

Nadamo se da ste imali dovoljno vremena da dobro razmislite kakav grad ostavljamo našoj djeci, onima koji još uvijek nisu vizirali pasoše za odlazak iz ove zemlje. A zemlja bez mladosti osuđena je na propast!

Zlatnim kašikama definitivno nećemo jesti!

Oligarsi, tajkuni i politički „miljenici“ vladajućih struktura opljačkali su skoro sve što su prethodne generacije mukotrpno gradile. Taoci smo „minder politika“ i dogovora ,kako pred ove, tako i pred svake izbore! Ne štedi se ni novac a još više je na sceni „zavrtanje ruku“ i ucjenjivanje da se glasa za vladajuće gospodare naših života!

Ovom gradu najmanje su pomogli oni koje je upravo Teslić “proizveo“, a danas su u prilici da nas, od izbora do izbora – ucjenjuju i prijete. Njima na sramotu!

Demokratska fronta nastala je prije sedam godina i za svo ovo vrijeme ni njen predsjednik Željko Komšić ni njeni članovi i simpatizeri nemaju mrlje na obrazu!

Uvijek smo govorili jasno i glasno, zalagali se za jednu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu, zemlju ravnopravnih građana na svakom njenom pedlju. Zalagali smo se i dalje insistiramo na tome da lokalna zajednica, opština, grad, dobiju maksimalna ovlaštenja i resurse, da se između lokalne zajednice i države ne stavljaju birokratske prepreke i nikakvi posrednici, da imamo previše administracije koju treba kresati kako na nivou kantona, tako i entiteta.

Zalažemo se za vraćanje poštovanja i digniteta radnicima, borcima, penzionerima, mladim ljudima. Zalažemo se da budemo svi isti pred zakonom, da tajkuni i lopovi odu gdje im je mjesto, da prednost u zapošljavanju imaju mladi i stručni a ne podobni i pokorni!

Pred Vama je odluka kakav Teslić želite?

Vi odlučujete ko će ovaj grad voditi u naredne četiri godine.

Mi Vam garantujemo da su naši kandidati mladi, pošteni i vrijedni ljudi, kojima je Demokratska fronta bila prva politička opcija, nisu „preletači“!

Izađite na izbore, Vi odlučujete o sudbini našeg Teslića! Teslić pobjeđuje! BiH pobjeđuje!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...