OČEKUJE LI DONALDA TRUMPA TREĆI RAZVOD?: Melania broji minute do trenutka kada će izaći iz Bijele kuće i...

Melania broji minute do trenutka kada će izaći iz Bijele kuće i razvesti se od Donalda.

  • Svijet

  • 11. Nov. 2020  11. Nov. 2020

  • 0

Najveća snaga još aktualne prve dame je sposobnost da pokaže smirenost i suosjećanje, nešto s čime se njezin suprug muči. "Melania broji minute do trenutka kada će izaći iz Bijele kuće i razvesti se od Donalda", rekla je nedavno Marosa Manigault Newman, bivša bliska saradnica prve dame. Mnogi smatraju da je Melania napokon došla do slobode, a tu odluku je odgađala, jer je znala da, ako ga osramoti i zatraži razvod dok je predsjednik, Trump će već pronaći način da je kazni, piše Glorija.hr.

Donaldov treći brak za Melaniju Kraus započeo je 2. januara 2005. godine. Upoznali su se 1998. na partiju. Tada je Trump bio vrlo uspješan poduzetnik, do danas je zgrnuo čitavo bogatstvo, a Melania je sve odigrala vrlo mudro. Iako uvjeti njihovog predbračnog ugovora nikada nisu objavljeni, ovaj njezin potez je blagonaklono gledao Trump zadovoljno govoreći: "Lijepo je da je potpisala predbračni ugovor. Svjesna je da to moram imati."  

Bračni ugovor instrument je pomoću kojeg bračni ili ostali partneri mogu, naprimjer, ugovoriti da, u slučaju prekida zajednice, jednom od njih ostaje veći dio imovine, da im dionice ili plaće budu vlastita imovina umjesto stečevine.

Što kažu stručnjaci?

Iako je do tačnih detalja njihovog predbračnog ugovora nemoguće doći, advokat Peter Stambleck iz New Yorka, iz ureda "Aronson Mayefsky & Slon", rekao je za magazin "Town & Country" da u njihovom slučaju predlaže predbračni ugovor koji je vrlo jasan. 

"Sve što je na njegovo ime je njegovo, dok je ono što ona ima pod svojim imenom njezino", rekao je advokat. 

Novinarka "Washington Posta" Mary Jordan u svojoj knjizi "The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump" tvrdi da joj je glavni motiv pri potpisivanju bio osigurati svog sina Barrona i da je u ugovoru naglasila da se njihov sin tretira ravnomjerno s Trumpovom starijom djecom.

Što se tiče njihovog razvoda, advokatica Jacqueline Newman, partnerica u advokatskom uredu "Berkman Bottger Newman & Rodd", vjeruje da će Melania, u slučaju razvoda, postati staratelj za njihovog 14-godišnjeg sina i tako dobiti i dodatnu finansijsku injekciju. 

Njegova prva supruga Ivana dobila je 10 miliona dolara nakon razvoda i 650 hiljada dolara za djecu, a prisvojila je stan u New Yorku i vilu u Connecticutu. Njegova druga supruga Marla dobila je samo dva miliona dolara, a Melania bi mogla dobiti mnogo više. 

"Trump će sigurno biti jako velikodušan, jer zna na što je Melania naviknuta. U situaciji da ima 50 miliona dolara, dat će joj finansijsku sigurnost, no to za New York i nekretninu u rangu onoga na što je ona naučena nije dovoljno", tvrdi Jordan, autorica knjige, a dodaje da će Melania zadržati i sav dragocjeni nakit koji je dobila tokom braka. 

Melania se zbog Donalda odrekla života u New Yorku, a u Bijelu kuću je došla naknadno, pet mjeseci nakon što je Donald postao predsjednik, a ona se izvlačila na to što je čekala da njihov sin Barron završi tu školsku godinu.  U njegovom mandatu dala mu je i bezuvjetnu potporu.

Bye, bye Slovenija

Rođena je kao Melanija Knavs u aprilu 1970. u Sloveniji, tada dijelu Jugoslavije. Majka joj je bila krojačica, a otac prodavač automobila. Studirala je dizajn i arhitekturu prije nego što je otišla u Milano pa u Pariz kako bi započela manekensku karijeru.

To ju je 1996. dovelo u Sjedinjene Države gdje je dvije godine kasnije upoznala Trumpa. Melania Trump postala je američka državljanka 2006., a to je opisala kao "najveću privilegiju na svijetu". Njezino američko iskustvo je stvarno takvo, od života u raskošnom apartmanu u Trumpovu tornju u New Yorku do boravka u rezidenciji na Floridi, tako da vraćanje u Sloveniju i nije opcija. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...