DŽENAN ĐONLAGIĆ STAO NA CRTU LIDERU "ČETVORKE": "Neprihvatljiva Konakovićeva priča o legitimnom predstavljanju Hrvata"

Dženan Đonlagić, DF-ov zastupnik u Parlamentu BiH, istaknuo je danas za N1 da očekuje dobar izborni rezultat svoje stranke, uz napomenu da mnogo očekuje od izbora za gradonačelnika Tuzle.

  • Politika

  • 13. Nov. 2020  14. Nov. 2020

  • 2

Naglasio je da će DF nakon izbora i dalje biti sudionik u mnogim općinskim i gradskim vijećima širom Bosne i Hercegovine.

''Radi se o izboru lokalnih vlasti. Ja nemam nikakve dileme da će DF biti aktivni sudionik u mnogim općinskim i gradskim vijećima širom BiH. Imamo kandidate i kandidatkinje i nemam nikakve dileme da ćemo osvojiti dosta veliki broj vijećničkih pozicija. Što se tiče načelničkih, rekao bih da najveću bitku vodimo za gradonačelnika u Tuzli'', istakao je Đonlagić.

Komentarisao je novi istup predsjednika susjedne Hrvatske koji je govorio o kršenju prava Hrvata u Federaciji BiH.

"Nažalost, predsjednik Republike Hrvatske gospodin Milanović (Zoran) je davno izgubio kompas i svaki njegov potez je direktno uplitanje i miješanje u unutrašnja  pitanja u BiH. Ukoliko aludira na izmjene izbornog zakona, Hrvatska nema ništa s tim pitanjem. Izmjene su isključivo unutrašnje pitanje bh. institucija i ta priča će se otvarati u državnom Parlamentu gdje je i mjesto. Ne radi se o kršenju prava Hrvata BiH, BiH je dužna ispuniti međunarodne obaveze i implementirati mnogobrojne presude za kršenje ljudskih prava i sve izmjene izbornog zakona moraju ići u tom pravcu'', pojasnio je gost Dana uživo.

Potom je govorio o kritikama Elmedina Konakovića, predsjednika Naroda i pravde.

''Vrlo je jasno da se vidi ta nekakva priča koja ide. Imali smo nedavno gostovanje u nekoj od lokalnih televizija predsjednika NIP-a gdje je branio taj stav potrebe legitimnog predstavljanja Hrvata u BiH. To je za mene neprihvatljivo i iznenađujuće'', dodao je on.

''Po istom izbornom zakonu i ustavu, kandidati iz hrvatskog naroda su bili i Dragan Čović i Željko Komšić i Ivo Miro Jović. I svi su birani po istom zakonu'', naglasio je gost Dana uživo.

Đonlagić je komentarisao i ostale političke aktuelnosti iz Bosne i Hercegovine i regije. Uskoro donosimo video kompletnog razgovora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...