PJANIĆ ODGOVORIO NA PITANJE MOŽE LI ZAMIJENITI DŽEKU: „Uvijek sam dolazio jer volim ovu reprezentaciju i pokušavao dati…“ (VIDEO)

Jutros je u našem taboru održana press konferencija pred ovu utammicu, a javnosti se obratio naš veznjak Miralem Pjanić.

  • Sport

  • 14. Nov. 2020  14. Nov. 2020

  • 1

"Naravno, Nizozemci imaju dosta problema i to smo vidjeli po posljednjim rezultatima, ali to je veoma jaka reprezentacija kao što sam i rekao kada smo u Zenici igrali. Imaju puno individualnih kvaliteta, ni mi nismo u najboljoj situaciji i to će sigurno biti težak meč. Nadam se da ćemo na što bolji način završiti ovaj ciklus. Biće novih stvari koje nam trebaju. Treba što ozbiljnije odigrati ova dva meča", rekao je Pjanić.

Atmofera u reprezentaciji nakon poraza od Irana?

"Da, to je tačno. Nismo odigrali kako smo htjeli. Bilo je teško igrati na onakvom terenu, ali sigurno da nismo trebali i smjeli izgubiti od ekipe kao što je Iran. Individualno smo puno jači, ali to se nije na terenu pokazalo. Dosta novih igrača se pojavilo u reprezentaciji da se vidi na koga se može računati u budućnosti jer će ekipa trebati dosta mladih i oni moraju uzeti na sebe odgovornost".

Da li je Pjanić spreman da zamijeni Džeku kao vođu u budućnosti?

"Ja sam tu već 12 godina, uvijek sam dolazi zato što sam volio reprezentaciju i uvijek sam pokušao dati sve od sebe. Pokušat ću što bolje na terenu da odradim posao. Uzet ću sigurno na sebe i tu nema problema. Bitno je da se i ostali igrači oslobode i zaigraju kao u klubovima i preuzmu dio odgovornosti. Nadam se da ćemo imati naredne dobre kvalifikacije i da ćemo moći nešto postići".

"Utakmica protiv Nizozemske će sigurno biti teška. Svako voli da igra takve utakmice protiv takvih ekipa i motiva će sigurno biti. Moramo odigrati što bolje za nas, za našu državu i reprezentaciju. Motiv ne smije da bude upitan. Što se tiče kvalifikacija narednih i šešira to ćemo vidjeti gdje ćemo biti".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...