E, MOJ DUŽE SARAJEVSKI (II): "Avaz" potvrdio da Radončić izbjegava sresti svog nekadašnjeg "strateškog partnera" Nasera Keljmendija, tvrdi da mu to "pakuje" SDA

"Avaz" nam je pomogao da saznamo  da se protiv kosovskog narko-bossa vode istrage u "našoj zemlji", iako se činilo da je Keljmendi čist pred zakonom BiH nakon što je obustavljena istraga za ubistvo Ramiza Delalića za što je kosovsko-sarajevski "kontroverzni biznismen" bio sumnjičen zajedno sa liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem i još nekoliko njihovih poznanika i poslovnih suradnika. Istragu je obustavio tužitelj Oleg Čavka, blizak "Avazu" i Keljmendijev suradnik

  • Mini market

  • 15. Nov. 2020  15. Nov. 2020

  • 3

Vijest koju je jučer objavio portal "Slobodna Bosna"- da Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost, izbjegava susret sa svojim dugogodišnjim poznanikom i poslovnim partnerom Naserom Keljmendijem koji je nakon izlaska iz zatvora na Kosovu došao u Sarajevo- odmah je povrdio portal "Dnevnog Avaza", navodno vrlo blizak Radončiću.

"Avaz" piše kako je portal "SB" razočaran zbog Radončićevog nećkanja da se sretne sa starim drugom i partnerom, što je još mala, podnošljiva glupost u poređenju sa onima koje svakodnevno liferuje u javnost.

Evo, šta se, u stvari desilo, prema pisanju "Avaza", koji ne navodi izvor, ali mu treba vjerovati kada se radi o problemima vezanim za svog utemeljitelja Radončića.

"AVAZ" NASERE PREKO MJERE..

"Bolji poznavaoci obavještajnih prilika u Sarajevu iz toga (odbijanja Radončića da se sretne sa Keljmendijem, op, "SB") izvlače zaključak da Naser Keljmendi ovih predizbornih dana u Sarajevu, nimalo slučajno, jer su RADONČIĆA ZAISTA ZVALI POJEDINCI, "historijski važni" članovi SDA da ga zamole da primi Nasera Keljmendija", piše "Avaz".  Njihovi novinari su saznali i sljedeće: "Radončić, kao bivši ministar sigurnosti, to nije učinio ne samo zato što se Keljmendi nalazi na crnoj američkoj listi, nego zato što se protiv njega vode neke aktivne istrage u pojedinim tužilaštvima naše zemlje".

"Avaz" nam je pomogao da saznamo  da se protiv kosovskog narko-bossa vode istrage u "našoj zemlji", iako se činilo da je Keljmendi čist pred zakonom BiH nakon što je obustavljena istraga za ubistvo Ramiza Delalića za što je kosovsko-sarajevski "kontroverzni biznismen" bio sumnjičen zajedno sa liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem i još nekoliko njihovih poznanika i poslovnih suradnika. Istragu je obustavio tužitelj Oleg Čavka, blizak "Avazu" i Keljmendijev suradnik

Radončić, koji je nekoliko godina svjedočio na sudu u Prištini na procesu protiv Keljmendija odjednom je postao gadljiv na viđanje sa njim budući da se protiv njega "vodi istraga". Odkako je Naser Keljmendi nakon rata stigao u Sarajevo on je bio stalni predmet istrage, njegovi su objekti na Ilidži (koje je stekao u transakcijama sa liderom SBB-a) nebrojeno puta pretresani, on i suradnici ispitivani, privođeni, ali to nije predstavljalo Radončiću nikakav problem da se s njim redovno viđa, druži, da s njim razmjenjuje nekretnine, kupuje skupocjene automobile od njega... 

On je 2011. godine, malo prije nego što će Keljmendi pobjeći iz BiH (pored ostalog njegovo je hapšenje najavio "Avaz", dajući mu snažan išaret da nestane) o narko-bossu sa američke „crne liste“ govorio ovako: "Vidite, godinama je policija pratila stvarno pogrešne ljude. Možda je taj nesretni Keljmendi sitni kriminalac, ali neko se pametno sjetio da prije dvije godine prisluškivače okrene i prema drugome i tako je uhvaćen Turković". ("Start BiH")

Desetak godina kasnije, kako tvrdi "Avaz" , Radončić je svjestan da ga druženje sa bivšim prijateljem može kompromitirati u javnosti i da mu susret sa njim podmeće Stranka demokratske akcije, i direktor Obavještajno-sigurnosne agencija (OSA) Osman Mehmedagić.  

"SB" je dakle tvrdila da Radončić izbjegava razgovarati sa Keljmendijem zbog nekih navodnih potraživanja koje presuđeni narko-boss ima prema njemu (o čemu je u telefonskm razgovoru prilično eksplicitno govorio njegov brat Šeki Radončić), dok "Avaz" iz svojih izvora saznaje da njihovom utemeljitelju taj susret "pakuje" njegov koalicioni partner - Stranka demokratske akcije. Uostalom, to nije ni važno, ni presudno: na suđenju u Prištini Radončić je svjedočio kako se sa Naserom Keljmendijem nikada nije formalno dogovarao da se sastanu, nego su se njihovi susreti odvijali "slučajno, gotovo spontano". Možda će se nakon svega dvojica drugara, kao u stara dobra vremena ponovo negdje spontano sresti i slučajno upitati za junačko zdravlje i poslovne planove. Sarajevo je mali grad, a ni Crna Gora nije velika.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...