BAKIR IZETBEGOVIĆ OSVANUO NA NASLOVNICAMA HRVATSKIH MEDIJA: "Na čelo glavnog grada BiH možda dolazi jedno poznato lice iz prošlosti"

Dodao je da Sarajevo zna biti hirovito i da jedan manji poraz u Sarajevu ništa ne znači za BiH.

  • Regija

  • 16. Nov. 2020  16. Nov. 2020

  • 3

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović prilikom konferencije za medije na kojoj je govorio o rezultatima lokalnih izbora u Sarajevu, bio je prilično nervozan zbog lošeg rezultata svoje stranke te je obraćanje trajalo vrlo kratko.

"Bakir Izetbegović je izbjegavao priznati koliko mu je teško zbog izgubljenih općina pa je poraze pokušao kompenzirati pobjedama u nekim drugim općinama", piše hrvatski Tportal.

Dodao je da Sarajevo zna biti hirovito i da jedan manji poraz u Sarajevu ništa ne znači za BiH.

Pred kraj se vidjelo da mu teško padaju pritisci novinara sa pitanjima u vezi s glavnim gradom Bosne i Hercegovine pa je na jedno takvo nervozno odgovorio: "Jeste, veliki je poraz, ima li još pitanja?", što je ponovio još nekoliko puta, javili su bosanskohercegovački mediji.

S druge strane, izborni pobjednici već kalkuliraju s time ko bi mogao biti novi gradonačelnik Sarajeva. Gradonačelnik Sarajeva, za razliku od većine drugih gradova u BiH, bira se posrednim putem.

Gostujući na televiziji Face, novi-stari načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i predsjednik stranke Narod i pravda Dino Konaković govorili su i o imenovanju novog gradonačelnika Sarajeva te su kazali da će pozicija gradonačelnika glavnog grada BiH pripasti kadru SDP-a.

"Ja bih bio najsretniji kad bi Bogić Bogićević prihvatio kandidaturu za gradonačelnika. To je jedna ljudska gromada", kazao je Konaković.

Hoće li se to ostvariti i hoće li Bogićević prihvatiti tu funkciju, saznat ćemo vrlo brzo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...