OGLASIO SE SENAID MEMIĆ: Zatražio adekvatnu akciju policije nakon ubistva u Otesu

Aktuelni načelnik zatražio je da se istraži odgovornost svih koji u tome moraju osigurati uslove.

  • Vijesti

  • 18. Nov. 2020  18. Nov. 2020

  • 2

Načelnik općine Ilidža Senaid Memić izrazio je žaljenje i osudio nemili događaj koji se desio sinoć u u naselju Otes, u kojem su migranti ubili jednog muškarca, a dvojicu teško povrijedili. Memić je kazao i kako Općina ne može preuzeti brigu o 3.000 migranata bez ikakve pomoći i da policija mora ograničiti njihovo kretanje.

"Ovo što se desilo u Otesu, dovodi do obaveze da porodici izrazim saučešće, a od odgovornih za red i sigurnost zatražimo da ne dozvole nekontrolisano kretanje i kršenje zakona osobama za koje su odgovorni. Ne može se preuzeti briga o 3.000 migranata, a da lokalna zajednica bude isključena od svega što donosi u zajednicu nepotrebne obaveze", naveo je, piše Klix.

Aktuelni načelnik zatražio je da se istraži odgovornost svih onih koji u tome moraju osigurati uslove.

"Još jednom porodici iskreno saučešće, dijelimo njihovu bol", poručio je Memić.

Podsjetimo, napad nožem desio se sinoć u 22:25 sati u Barskoj ulici.

Preminula osoba je državljanin BiH inicijala J. B. (1984.), dok su druge dvije osobe zadobile tjelesne povrede zbog kojih su prevezene na ukazivanje ljekarske pomoći i zadržane na daljnjem liječenju u KCUS-u.

Iz MUP-a je saopćeno da policijski službenici rade dalje na dokumentovanju i rasvjetljavanju počinjenih krivičnih djela, traganju i pronalasku izvršilaca.

Prema do sada prikupljenim saznanjima, u vezu s izvršenim krivičnim djelima ubistva i teške tjelesne povrede dovode se tri nepoznate osobe - migranti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...