POKUŠAO JE PARKIRATI AMERIČKI TAYCAN: A onda je sve krenulo naopako (VIDEO)

Samo i uvijek oprez.

  • Auto

  • 22. Nov. 2020  

  • 0

Vlasnik ovog Taycana na svojoj koži je iskusio sve čari elektromotornog pogona.

A ona najočitija je radna krivulja električnog pogona prema kojoj je vozaču na raspolaganju maksimalni okretni moment praktički od samog starta.

To u prijevodu znači da treba biti oprezan s papučicom gasa, posebno kad se radi o električnim zvijerima snažnim 500 i više konja, odnosno s preko 600 Nm na raspolaganju od samog starta. 

Jedan američki magazin pritom nas podsjeća na priču iz Top Geara koja kaže kako konji kažu koliko brzo ćeš pogoditi zid, a okretni moment koliko daleko ćeš odnijeti zid sa sobom.

A to najbolje pokazuje video u nastavku gdje Taycana u njegovom pohodu ništa nije moglo zaustaviti. Crni auto pomaknuo je u stranu, a potom je svoje dobio i plavi. 

Nije poznato što je prouzročilo nesreću i je li vozač slučajno stisnuo krivu pedalu. Tko zna, možda je u strahu nastavio držati gas i pokušao se spasiti zakretom upravljača, što je i jedna od uobičajenih paničnih reakcija.

(Index Auto)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...