UHVAĆEN NA DJELU: Političar snimljen u luksuznom restoranu bez maske dok je pozivao građane da ostanu kod kuće…

Niko od okupljenih na toj večeri nije nosio masku.

  • Šareni svijet

  • 23. Nov. 2020  23. Nov. 2020

  • 1

Gavin Newsom, demokratski guverner Kalifornije, uhvaćen je u luksuznom restoranu na večeri s lobistima nakon što je ljude pozvao da se pridržavaju mjera, piše "New York Times".

Niko od okupljenih na toj večeri nije nosio masku. Newsom je uhvaćen u luksuznom restoranu "French Laundry" u Napa Valleyju, gdje se cijene obroka po osobi kreću i do gotovo 800 maraka.

Ovo se dogodilo u trenutku kad Kalifornija ima jedan od najvećih skokova u broju novozaraženih od početka pandemije, a guverner i demokrati pozivali su ljude na striktno pridržavanje mjera, da ostanu kod kuće i dodatno budu oprezni.

Guverner Newsom, koji je na večeri bio sa suprugom, izvinio se nazvavši ovo "teškom greškom".

Večeru u "French Laundryju", koju je prvi otkrio lokalni "The San Francisco Chronicle", organizirao je kalifornijski lobist Jason Kinney. Fotografije okupljanja preplavile su društvene mreže, ali i lokalne televizije. Na njima je i šef kalifornijskog ljekarskog udruženja i vrhovni lobist te organizacije. 

Glasnogovornik je u ime tog udruženja saopćio da se "večera održala u skladu sa svim državnim i okružnim preporukama".

Guverner Newsom je u ponedjeljak opisao da je večera održana vani, ali fotografije su pokazale stol koji se nalazio unutar restorana te vrata koja vode prema terasi. U srijedu guverner nije imao komentara. 

"Duh onoga što sve vrijeme propovijedam bio je proturječan i to moram priznati", rekao je Newsom u ponedjeljak pa dodao:

"Trebam propovijedati i prakticirati, ne samo propovijedati", dodao je. 

U petak navečer guverner, njegova supruga i troje djece bili su u kontaktu sa zaraženim policajcem. Cijela proodica morala je u karantin, a Newsom kaže da on i njegova supruga nisu bili u direktnom kontaktu. No, unatoč tome će odraditi 14-dnevnu izolaciju.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...