BIZNISMEN ALEŠEVIĆ POSLAO PISMO GLAVNOJ TUŽITELJICI: "Nije li Vas sramota? Do kada ćemo mi, građani, čekati na hapšenje krupnih riba…"

"Borite se onako kako koristite državne resurse i službe", poručio je Alešević glavnoj državnoj tužiteljici.

  • Mini market

  • 23. Nov. 2020  23. Nov. 2020

  • 2

Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše, koji je snimio razgovor s prvim čovjekom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milanom Tegeltijom, a kojim je želio da javnosti dokaže i pokaže ko su ljudi koji rade u našem pravosuđu, pisao je glavnoj tužiteljici naše zemlje Gordani Tadić.

- Poštovana glavna državna tužiteljice BiH, kada se radi o Vama ili Vašoj porodici, na najmanju sitnicu kao što su jedna slika s kapom, pakne na autu, pretjecanje auta, nepoznati poziv iz neke zemlje, spremni ste podići sve institucije u državi i reći da ste ugroženi. Posao koji obavljate daje Vam to za pravo i trebate imati te privilegije, ali isto tako Vaš je zadatak da štitite građane ove zemlje od kriminalaca, lopova, siledžija i svih koji rade kriminalne radnje. Vi dobro znate za šta me želite optužiti, da zaštitite predsjednika VSTV-a Milana Tegeltiju, ali ja Vas pitam kada ste uzimali predmet iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu na uvid, zašto niste tražili i onaj iz Tužilaštva USK - piše Alešević, prenosi "Oslobođenje".

Podsjeća na to da u Tužilaštvu USK postoje dva ista predmeta.

- U jednom ima krivičnog djela, u drugom nema. Nije li sramota da je od 2014. godine tamo mirovao? Nije li sramota tužilaštava u BiH da za jedno krivično djelo vode tri identična predmeta? Nije li sramota pravosuđa BiH za jedan imovinski spor, koji se drži po ladicama, otvoriti 30 drugih bespotrebnih predmeta? Nije li Vas sramota da za jedan isti prostor moram platiti dvjema firmama kirije i sve to kod istog sudije, a taj isti sudija razvlači predmet čiji je objekt? Do kada trebamo mi, građani, čekati Vaše krupne ribe da odgovaraju, dosta nam je rezanog duhana. Borite se onako kako koristite državne resurse i službe - poručio je Alešević glavnoj državnoj tužiteljici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...