ŠEST DANA OD BRUTALNOG UBISTVA SARAJLIJE: Krivi trag udaljio istražitelje od počinilaca

Šest dana poslije, i dalje se “intenzivno traga”.

  • Hronika

  • 23. Nov. 2020  23. Nov. 2020

  • 0

Šest dana prošlo je od ubistva Jasmina Berovića u Otesu kod Sarajeva, a policija, nakon što je uhapšen i pušten migrant iz Maroka Hacham Aglaras, jedino ima da saopći kako se intenzivno traga za tri osobe.

“Pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo se vrlo intenzivno radi na pronalasku počinilaca krivičnog djela tako što se prikupljaju i provjeravaju sva saznanja”, kazao je za Klix Mirza Hadžiabdić iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Napad se desio 17. novembra u 22:25 sati u Barskoj ulici kada su nožem povrijeđene tri osobe, od kojih je jedna Jasmin Berović (1984.) preminuo. Druge dvije osobe su zadržane na daljnjem liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

I tada se tragalo za tri osobe. Migrant iz Maroka Hacham Aglaras je dva dana poslije, 19. novembra, uhapšen u Sarajevu, jer se dovodio u vezu s ubistvom u Otesu, ali je oslobođen optužbi s obzirom na to da se kriminalističkom obradom ustanovilo da on nema veze sa počinjenim krivičnim djelom.

Prva dva dana nakon što se desilo ubistvo bila su presudna za hapšenje počinilaca, zbog čega se pretpostavlja da je krivi trag, koji je u fokus stavio dovođenje Marokanca Hachama Aglarasa na kriminalističku obradu, udaljio sarajevske istražitelje od potrage za počiniocima brutalnog ubistva.

Šest dana poslije, i dalje se “intenzivno traga”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...