NA KORAK DO TOTALNOG ZAKLJUČAVANJA: Ova država u komšiluku je treća u svijetu po broju inficiranih na milion stanovnika

U Crnoj Gori su trenutno, prema informacijama tamošnjih zdrastvenih vlasti, aktivna 11.132 slučaja infekcije.

  • Regija

  • 23. Nov. 2020  23. Nov. 2020

  • 0

Crna Gora je, prema podacima specijalizirane internetske stranice Worldometers.info, na trećem mjestu u svijetu po broju slučajeva koronavirusa na milion stanovnika, prenose danas crnogorski mediji.

Ispred Crne Gore, koja, prema podacima tog web-portala, ima 49.454 slučaja na milion stanovnika, nalaze se samo Andora (80.917) i Bahrein (49.707).

U Crnoj Gori su trenutno, prema informacijama tamošnjih zdrastvenih vlasti, aktivna 11.132 slučaja infekcije, dok su od početka godine registrirana 31.062 slučaja obolijevanja, što pokazuje da je više od pet posto Crnogoraca bilo ili je zaraženo koronavirusom.

U Crnoj Gori je od početka pandemije od posljedica koronavirusa preminulo 439 pacijenata, što, prema podacima Worldmeters.info, čini tu zemlju 17. na svijetu po broju smrtnih slučajeva (699) na milion stanovnika.

U Podgorici je za dvije sedmice zaraženo jedan i po posto populacije.

Direktor podgoričkog Doma zdravlja Nebojša Kavarić pozvao je sve stanovnike glavnog grada Crne Gore koji to mogu, da ostanu naredne dvije sedmice u svojim domovima.

(SB/Fena) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...