SVEČANOST U ŠEHERU NA VRBASU: Povodom Dana državnosti BiH, u Banjoj Luci otvorena izložba "Stara Bosna"

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska, danas je u Kristalnoj sali hotela "Bosna" u Banjoj Luci otvorio izložbu "Stara Bosna" povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

  • Društvo

  • 23. Nov. 2020  23. Nov. 2020

  • 0

Ovu izložbu, uz poštivanje epidemioloških mjera, organizovali su Kabinet potpredsjednika bh. entiteta RS iz reda bošnjačkog naroda u saradnji s Galerijom "Preporod" Zenica uz BZK "Preporod" ZDK i s Gradskim odborom Stranke demokratske akcije Banja Luka.

"Hiljadugodišnja tradicija postojojanja države Bosne i Hercegovine nosi sa sobom ogromno kulturno-historijsko naslijeđe. Večerašnja izložba ima za cilj da pokaže dio tog naslijeđa", izjavio je Ramiz Salkić i dodao da se raduje što su bili u prilici obilježiti Dan državnosti BiH u Banjoj Luci.

Poručio je da je Banja Luka dio BiH.

"Moj je poziv da svi oni koji vole državu BiH u Banjoj Luci, Bijeljini, Prijedoru, Zvorniku i svim drugim mjestima u ovom našem dijelu države BiH, organiziraju ovakve i slične manifestacije, priredbe i različite sadržaje u povodu Dana državnosti i Dana nezavisnosti. Na takav način ćemo afirmirati ova dva najvažnija praznika za državu BiH i za građane na prostoru gdje, čini mi se, još ljudi nisu spremni da priznaju da žive u državi Bosni i Hecegovini", kazao je Salkić.

Amna Sofić, predsjednica Galerije "Preporod" iz Zenice, rekla je da su djela izložena večeras u Banjoj Luci nastala na likovnim kolonijama koje se zovu "Stara Bosna", a koje se organizuju u povodu obilježavanja Povelje Kulina bana na kuli Vranduk. Autori su akademski slikari i amateri iz BiH, a na svojim djelima prikazuju hiljadugodišnju historiju Bosne i Hercegovine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...