HOROR U DEŽELI: Šest godina skrivao smrt majke i podizao njenu penziju!

Rodbina nestale prijavila slučaj kao sumnjiv, jer im je sin onemogućavao sve kontakte.

  • Hronika

  • 23. Nov. 2020  24. Nov. 2020

  • 0

Slovenska policija pritvorila je 67-godišnjaka koji je više godina skrivao smrt majke i podizao njenu penziju, a  njeno je tijelo pronađeno je u jednom stanu na području Ljubljane nakon što je njen nestanak policiji prijavila ostala rodbina.

Policijska uprava Ljubljana navodi da je krajem prošle sedmice rodbina nestale  97-godišnjakinje prijavila slučaj kao sumnjiv jer im je  67-godišnji muškarac, navodno sin koji je zadužen za njenu skrb, onemogućavao sve  kontakte, prenose u ponedjeljak slovenski mediji.

Daljnjim prikupljanjem informacija policija je u jednom stanu na području Ljubljane našla tijelo tražene osobe. Smrt je po do sada poznatim podacima nastupila prije više godina, a uzrok smrti još nije poznat, navode kriminalisti.

Osumnjičenik je sve vrijeme ostalu rodbinu uvjeravao da je ona živa, a budući da je imao punomoć podizao je i prihode s njenih računa, pa i njenu penziju, navode mediji prema izvorima u policiji.

Iz policije su, ne potvrđujući identitet uhapšenog, naveli da se sumnjiči za krivično djelo oskvrnuća mrtvog tijela, izazivanja smrti zanemarivanjem osobe i prevare.

Policija nastavlja s prikupljanjem dokaza i utvrđivanjem okolnosti događaja, o čemu će biti obaviješteno nadležno državno tužiteljstvo, naveli su u policijskoj upravi Ljubljana.

Kako navodi televzijska stanica POP-TV, neslužbeno se doznaje da je sin mrtvo tijelo svoje majke u stanu držao punih šest godina, a ostaloj rodbini je govorio kako ona s njima ne želi komunicirati, a u međuvremenu je redovno podizao njenu penziju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...