OGLASIO SE BIDEN: Poslao je vrlo važnu poruku na svom Twitteru...

Avril Haines, bivša najviša službenica CIA-e i zamjenica savjetnika za nacionalnu sigurnost, bit će direktorica Nacionalne obavještajne službe (NDI). Ona će biti prva žena na tom položaju.

  • Svijet

  • 23. Nov. 2020  24. Nov. 2020

  • 0

Izabrani američki predsjednik  Jeo Biden oglasio se večeras na svom Twitter nalogu, nakon što su nekoliko sati ranije objavljena imena nekih od njegovih najbližih budućih saradnika.

- Danas najavljujem prve članove svog tima za nacionalnu sigurnost i vanjsku politiku. Oni će okupiti svijet da se suprotstavimo izazovima kao niko drugi - izazovima s kojima se nijedna nacija ne može suočiti sama. Vrijeme je za vraćanje američkog vodstva. Vjerujem da će ova grupa upravo to učiniti - objavio je Bajden.

Podsjetimo, Biden je danas imenovao članove svog vanjskopolitičkog i sigurnosnog tima, među kojima su Entoni Antony kao novi državni sekretar, Jake Sullivan kao savjetnik za nacionalnu sigurnost i Linda Thomas-Greenfield kao ambasador SAD u UN.

Biden je odabrao Alejandra Mayorkasa za šefa Državne sigurnosti, a nekadašnjeg senatora John Kerrya za specijalnog predsjedničkog predstavnika za klimu.

Avril Haines, bivša najviša službenica CIA-e i zamjenica savjetnika za nacionalnu sigurnost, bit će direktorica Nacionalne obavještajne službe (NDI). Ona će biti prva žena na tom položaju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...