VAŽNE VIJESTI IZ ANKARE: "Što prije obim trgovinske razmjene između Turske i Bosne i Hercegovine povećati na najmanje milijardu dolara..."

Čelnik Trgovačke komore Ankare (ATO) Gursel Baran kazao je da je potrebno što prije obim trgovinske razmjene između Turske i Bosne i Hercegovine povećati na najmanje milijardu dolara.

  • Ekonomija

  • 24. Nov. 2020  24. Nov. 2020

  • 0

U saopćenju ATO-a navodi se kako je ambasador Bosne i Hercegovine u Ankari Adis Alagić sa zamjenicom direktorice Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini Slavicom Koricom posjetio Barana. Na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima i mogućnostima saradnje. 

Baran je tom prilikom kazao kako je obim trgovine Bosne i Hercegovine i Turske oko 600 miliona dolara.

- Uzimajući u obzir veze dubokih korijena i bliskost, potrebno je u što skorije vrijeme obim vanjske trgovine povećati na milijardu i više dolara - smatra Baran.

Naveo je i kako u BiH investira približno 10.000 turskih poduzetnika, a vjeruje i kako će dvije zemlje zajedno postići značajne uspjehe.

Alagić je tom prilikom kazao kako Turska u ovom periodu donosi mir i stabilnost regionu te je izrazio i želju za učvršćivanjem ekonomskih odnosa, javlja Anadolija (AA).

Naveo je i kako je Turska važan ekonomski partner te je pozvao turske kompanije da investiraju u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...