GESTA KOJA JE DOTAKLA SRCA SVIH: Položeno cvijeće ispred porodične kuće Mustafe Nadarevića u Novom Gradu

Stanovnici Bosanskog Novog (koga danas u RS-u zovu Novi Grad) položili su danas cvijeće ispred porodične kuće Mustafe Nadarevića i na taj način se oprostili od preminulog glumca.

  • Društvo

  • 24. Nov. 2020  24. Nov. 2020

  • 2

Nadarević je odrastao u Bosankom Novom gdje je završio osnovnu školu.

Preminuo je u nedjelju, 22. novembra, u 77. godini poslije duge borbe s teškom bolešću.

Pozorišnu karijeru započeo je u Zagrebačkom kazalištu mladih, a 1969. godine postao je član Drame Hrvatskog narodnog kazališta. Filmsku karijeru započeo je tek početkom osamdesetih godina u sporednim ulogama.

Foto: Srna/Foto: Srna/

U filmu "Otac na službenom putu" Emira Kusturice iz 1985. godine istaknuo se ulogom Zijaha. Zatim su uslijedili filmovi "Već viđeno" Gorana Markovića iz 1987. godine, "Glembajevi" Antuna Vrdoljaka iz 1988. godine, pa "Kuduz", "Gluvi barut" i mnogi drugi.

Publiku ispred malih ekrana oduševio je ulogom Izeta Fazlinovića u seriji "Lud, zbunjen, normalan", koja je snimana od 2007. do 2016. godine.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...