TRUMP MOŽE SPAKOVATI KOFERE: Još aktuelni predsjednik Amerike doživio NOVI TEŽAK UDARAC

Pobjeda Joea Bidena u saveznoj državi Pensilvaniji službeno je u utorak potvrđena, što je novi udarac za dosadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa nakon jučerašnje potvrde da je njegov demokratski protivnik pobijedio i u Mičigenu.

  • Svijet

  • 24. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 0

Zvaničnica za izborni proces u Pennsylvaniji Kathryn Boockvar "danas je potvrdila rezultate", tvitao je Tom Wolf, demokratski guverner te države.

Precizirao je da je potpisao certifikat kojim se potvrđuje pobjeda Joea Bidena i izabrane potpredsjednice Kamale Harris u toj državi na sjeveroistoku zemlje koja daje 20 elektora.

Izborna komisija Michigana u ponedjeljak je potvrdila rezultate američkih predsjedničkih izbora, održanih 3. novembra, prema kojima je u toj državi pobijedio demokrat Biden.

Elektori iz svih saveznih država trebaju se 14. decembra sastati na izbornom kolegiju i formalno potvrditi novog predsjednika. Biden je na izborima osvojio 306 glasova elektora, što je 36 više od potrebnog praga od 270 elektora.

Dok većina republikanaca ili podupire Trumpove napore na osporavanju izbornih rezultata ili ostaje tiha, sve je veći broj onih republikanaca koji ga pozivaju da prizna rezultat i pomogne prebacivanje ovlasti na Bidenovu administraciju.

Trump je ovlastio je u ponedjeljak ključnu saveznu agenciju da počne raditi s prijelaznim timom izabranog predsjednika Bidena, iako i dalje kani nastaviti svoju borbu za promjenu izbornih rezultata.  

Američka savezna država Georgia u utorak će početi ponovno prebrojavati glasove, odgovarajući na zahtjev kampanje Donalda Trumpa, objavio je zvaničnik Georgije zadužen za nadgledanje izbora.

Novo prebrojavanje, za koje se ne očekuje da će izmijeniti potvrđene izborne rezultate po kojima je Joe Biden dobio izbore, završit će do ponoći 2. decembra, objavio je Gabriel Sterling.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...