DAČIĆ NE OČEKUJE PROMJENU AMERIČKE POLITIKE: "Ovaj Biden nije onaj Biden s početka devedesetih!"

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da ne očekuje "ekstremne promjene" u odnosu SAD-a prema dijalogu Beograda i Prištine nakon promjene američke administracije.

  • Regija

  • 24. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 3

Dačić je rekao da je dijalog Beograda i Prištine u Bruxellesu počeo još prije dolaska na vlast administracije odlazećeg predsjednika Donalda Trumpa, a u vrijeme kada je novoizabrani predsjednik Joe Biden bio potpredsjednik.

"Ne očekujem neke ekstremne promene kada je reč o odnosu SAD. Ne očekujem da će Biden biti Biden iz 90-ih godina, uključujući predstavnike američke administracije i imena koja se pominju kao moguća kadrovska rešenja", rekao je Dačić.

On očekuje da će SAD i nakon što Biden preuzme funkcije predsjednika, davati i dalje podršku dijalogu.

Dačić je naveo da postoji razlika u pristupu, odnosno da je Trumpova administracija imala veću fleksibilnost kada je riječ o potrebi pronalaženja kompromisnog rješenja, dok je administracija demokrata imala stav da je to sve završeno.

"Vremena su se promenila i sada je nemoguće doći do bilo kakvog dugoročnog rešenja za Kosovo i Metohiju bez saglasnosti i učešća Srbije", istakao je Dačić.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...