RUSKI AMBASADOR SKANDALOZNO NASTUPIO U VIJEĆU SIGURNOSTI UN-a: "Dodik i Čović predstavljaju glas naroda..."

Nebenzyja je na početku kazao da mu je žao što sastanku ne prisustvuje predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je pismenim putem odbio prisustvovati.

  • Politika

  • 24. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 2

Počeo je sastanak ambasadora zemalja članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija, koji se održava na prijedlog ruskog ambasadora pri Ujedinjenim nacijama Vasilyja Nebenzyje, a kojem prisustvuju lideri SNSD-a i HDZ-a Milorad Dodik i Dragan Čović, javlja Klix.

Nebenzyja je na početku kazao da mu je žao što sastanku ne prisustvuje predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je pismenim putem odbio prisustvovati.

Izetbegović se ne ovakav potez odlučio jer smatra, što je i naveo u pismu, da su trebali biti pozvani članovi Predsjedništva BiH, a ne lideri stranaka.

"Pozvali smo predstavnike tri glavne partije, nažalost, predstavnik jedne političke partije Bakir Izetbegović odlučio je da ne prisustvuje sastanku, ali nam je drago što je poslao pismo. Nismo ni na koji način namjeravali da umanjimo važnost Predsjedništva BiH, ali format ovog susreta dopušta nam da pozovemo i nezvanične predstavnike", kazao je Nebenzya.

Istakao je da njihove glasove žele čuti jer "oni kao vođe političkih stranaka predstavljaju glasove naroda".

Sastanku prisustvuje i visoki predstavnik Valentin Inzko, a Nebenzya je izrazio nadu da će ovaj susret biti bolji za konstruktivan i otvoren dijalog i da će ovaj sastanak dokazati da je Dejtonski sporazum osnova mira i stabilnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...