NEBOJŠA VUKANOVIĆ OBJAVIO VIDEO SNSD-ove KUPOVINE GLASOVA: CIK BiH ga neće kazniti zbog kršenja izborne šutnje

Prijedlog da Nebojša Vukanović bude kažnjen, jer je objavio snimke na kojima SNSD dijeli pakete biračima, skinut s dnevnog reda.

  • Politika

  • 24. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 0

Nadležne službe Centralne izborne komisije BiH uputile su danas prijedlog CIK-u da se Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini RS-a kazni s 1.000 KM jer je 14. novembra ove godine na dan izborne šutnje u BiH uoči lokalnih izbora objavio na svom blogu video snimke na kojima je vidljivo da SNSD dijeli pakete glasačima, a što je Vukanović ranije okarakterisao kao pokušaj kupovine glasova iz SNSD-a.

Kako je rečeno na današnjoj sjednici CIK-a Vukanovića je putem Gradske izborne komisije Trebinje prijavio SNSD zbog kršenja izborne šutnje!

Na ovaj prijedlog i uoči glasanja o njemu reagirao je član CIK-a Suad Arnautović koji je kazao da se u ovom slučaju onom ko je objavio snimke ne treba izreći kazna, nego ga treba pohvaliti.

"Ako je to što je snimao pakete što se dijele, pa to nije remećenje šutnje, upravo treba obrnuto, treba pohvaliti čovjeka što je snimio, a ne kažnjavati ga. Nemojte da miješamo babe i žabe", kazao je Arnautović.

Nakon Arnautovićeve primjedbe, odlučeno je da se prijedlog o izricanju kazne Vukanoviću povuče s dnevnog reda današnje sjednice i da se činjenice u vezi s ovim slučajem dodatno utvrde.

Zanimljivo je da je CIK umalo kaznio Vukanovića koji je objavio snimke i fotografije iz Trebinja na dan izborne šutnje iz kojih je vidljivo da je SNSD u Trebinju imao kontakte s biračima, a da o samom činu SNSD-a niko nije uputio ili se do sada nije našao na dnevnom redu CIK-a prigovor o ponašanju SNSD-a na dan izborne šutnje.

Inače, CIK je na današnjoj sjednici usvojio prijedlog da se po prigovoru SDA Novi Grad Sarajevo stranka Narod i pravda kazni sa 1.000 KM zbog navoda da je predsjednik te stranke Elmedin Konaković, na izborni dan, 15.novembra vršio javno političko oglašavanje putem Facebooka.

Usvojen je i prijedlog da se Nezavisni blok kazni s 1.000 KM jer se njihov kandidat Admir Mujanović također u vrijeme izborne šutnje oglašavao na Facebooku protivno odredbama Izbornog zakona BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...