TUŽAN KRAJ JEDNE VELIKE KARIJERE: Vedad Ibišević potjeran iz Schalkea, čelnici kluba otkrili razlog…

Sportski direktor Schalkea Jochen Schneider kazao je da incident na treningu u kojem je učestvovao Vedad Ibišević, nema nikakve veze s odlukom kluba da raskine saradnju.

  • Sport

  • 25. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 0

Ibišević je početkom septembra potpisao ugovor sa Schalkeom do kraja sezone, ali iskusni napadač je prije vremena otpisan. Do raskida saradnje dolazi nakon što je objavljeno kako se Ibišević na treningu sukobio sa pomoćnim trenerom Naldom.

"I Vedad i mi smo imali različita očekivanja od njegovog nastupa u dresu Schalkea. S našeg gledišta, bolje je prekinuti saradnju i razići se u dobrim odnosima. Vedada poznajem i cijenim dugi niz godina i kao igrača i kao osobu. Nažalost, ovdje, u Schalkeu, nije uspjelo kako smo zajedno planirali", rekao je Schneider, dodavši:

"Želio bih naglasiti da incident tokom treninga nema nikakve veze s ovom odlukom - tako se nešto događa u nogometu."

Također, Schalke je službeno potvrdio i suspenzije za "problematične" Aminea Harita i Nabila Bentaleba. Obojica individualno treniraju do daljnjeg.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...