BAKIR IZETBEGOVIĆ, UZ ČESTITKU ZA DAN DRŽAVNOSTI BiH: "Nakon pokušaja komadanja i prisvajanja njene teritorije, obnovljen je..."

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović uputio je čestitku povodom 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine.  

  • Društvo

  • 25. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 0

- Djelujući kao bitan dio sveukupne savezničke borbe protiv fašizma, delegati ZAVNOBiH-a iz svih dijelova naše zemlje okupili su se na današnji dan kako bi obnovili državnost Bosne i Hercegovine. Nakon pokušaja komadanja i prisvajanja njene teritorije, obnovljen je teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. A nakon perioda asimilacije i pokušaja istrebljenja čitavih naroda – proklamiran je cilj ravnopravnosti i očuvanja multietničke prirode zemlje. Na temeljima ZAVNOBiH-a, pola stoljeća kasnije, izborena je i nezavisnost zemlje uz međunarodno priznanje i članstvo Bosne i Hercegovine u UN-u.

Zato dugujemo vječnu zahvalnost učesnicima ZAVNOBiH-a koji su Bosni i Hercegovini osigurali status republike, s vlastitim suverenitetom i teritorijalnim integritetom. Odbrana principa ZAVNOBiH-a, s fokusom na zaštitu i napredak države Bosne i Hercegovine, te zajedništvo njenih naroda, ostaje trajan politički cilj kojem trebamo služiti predano i posvećeno - rekao je Bakir Izetbegović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...