VUČIĆA NE MOŽE OPRATI STOTINU VODA: Ovo je izjava predsjednika Srbije nakon što su njemački mediji izvijestili o pronalasku nove masovne grobnice…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zatražio ulazak na teritoriju Kosova i Metohije nakon što je ministar vanjskih poslova Kosova Meljiza Haradinaj Stubla tražila da dođe u Rašku.

  • Regija

  • 25. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 1

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da su kosovski Albanci željeli da pošalju svoju ministricu "da pravi nekakav svoj politički šou" u Raškoj, gdje je otkrivena grobnica za koju se vjeruje da su u njoj tijela Albanaca.

- Mi smo im rekli da je to apsolutno neprimereno u ovom trenutku, ali da, ako to hoće, ja ću da idem prvo na sever, a za sedam dana ću ići da kopam u okolini Đakovice. Pošto su oni nama uputili dopis, mi smo njima uputili dopis - rekao je Vučić komentarišući medijske navode da mu je zabranjen ulazak na Kosovo.

On je naveo da je poslije toga postignut dogovor s EU da niko nigdje ne ide, kao i da se o tome ne govori u javnosti, ali da su taj dogovor Albanci pogazili, prenose beogradski mediji.

- Sada su, kako bi pravili veliku priču, rekli da je Vučić nepoželjan na Kosovu, isto kao i oko one laži da sam im pretio scenarijem Nagorno-Karabaha, iako su odlično razumeli šta sam hteo da kažem - dodao je Vučić.

Upitan da prokomentariše navode portala "Deutsche Welle" da niko od zvaničnika Srbije nije poklonio pažnju vijesti o pronalasku masovne grobnice kod Raške, kao ni odluci Prištine o tome da je Vučiću zbog toga, kako tvrde, zabranjen ulazak na Kosovo, Vučić je napomenuo da tamo nisu iskopani zemni ostaci 15 ljudi bez znanja i odobrenja srpskih vlasti.

Vučić je kazao da je Beograd u Bruxellesu, kada se otvorila tema nestalih, poručio da će se zalagati za potragu bilo čijih zemnih ostataka, jer je to civilizacijsko dostignuće.

Ali, dodao je on, Beograd je zatražio i da se vrše iskopavanja na pet lokacija na Kosovu i posebno Metohiji, gdje vjeruje da ima pokopanih Srba, kako bi i predstavnici Beograda prisustvovali iskopavanju, ali Albanci to nisu prihvatili.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...