STANIVUKOVIĆ BIJESAN: "Izmjena zakona je prekrajanje volje građana, OVO JE UNIŠTAVANJE DEMOKRATIJE, ako to urade, pozvaću na proteste!"

On je pozvao Vladu Republike Srpske da do petka jasno kaže da li će ići u tom pravcu te da to ne čine i da poštuju izbornu volju.

  • Mini market

  • 25. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 0

Draško Stanivuković, novoizabrani gradonačelnik Banje Luke, rekao je da najavljena izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi predstavlja prekrajanje izborne volje građana.

On je pozvao Vladu Republike Srpske da do petka jasno kaže da li će ići u tom pravcu te da to ne čine i da poštuju izbornu volju.

"Ako neko bude spreman da uradi tako nešto, biću prvi gradonačelnik koji će ljude pozvati na protest", rekao je Stanivuković, dodavši da neće biti engleska kraljica i da protokolarno dočekuje ljude.

I Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, pozvao je SNSD da se zaustave u svom nasilju, jer izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi i ograničavanje ovlaštenja gradonačelnika predstavlja udar na Republiku Srpsku. Dodao je da im to neće proći, jer će učiniti sve da do toga ne dođe, piše TVBN.

"Takve odluke ne mogu proći", rekao je Borenović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...