FAUCI OKRENUO LEĐA TRUMPU: Prelazi u Bidenov tim...

Fauci je razgovarao s tranzicionim timom izabranog predsjednika Joea Bidena, što je pobudilo nadu u lakšu primopredaju u svim pitanjima povezanim sa pandemijom.

  • Svijet

  • 25. Nov. 2020  26. Nov. 2020

  • 1

Vodeći američki epidemiolog Anthony Fauci izjavio je u srijedu da bi "naravno pristao da sarađuje u radnog grupi za korona virus u Bidenovoj Bijeloj kući“, objavili su američki mediji.

Fauci je razgovarao s tranzicionim timom izabranog predsjednika Joe Bidena, što je pobudilo nadu u lakšu primopredaju u svim pitanjima povezanim s pandemijom.

On je danas u intervjuu potvrdio da je "dodirnuo teme" s Ronom Klainom, iz Bidenovog kabineta, prenosi Hina.

"Nismo konkretno razgovarali o praktičnim detaljima", rekao je Fauci.

Biden je u utorak napomenuo da su njegovi saradnici u kontaktu s Faucijem.

Broj zaraženih širom SAD i dalje raste, uz rekordan broje hospitalizovanih.

Odlazeći američki predsjednik Donald Trump dao je početkom ove sedmice zeleno svetlo za početak tranzicije na Bidenovu administraciju, ali njegov pravni tim nastavlja borbu da u sudskim procesima ospsori i poništi rezultate izbora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...