SEBIJA IZETBEGOVIĆ POTVRDILA LOŠE VIJESTI: Mali broj testiranih, najviše zaraženih u Sarajevu, preminuo...

U KCUS-u su trenutno smještena 293 bolesnika s dijagnozom Covid-19, od kojih je 46 s teškom kliničkom slikom na intenzivnoj njezi.

  • Vijesti

  • 26. Nov. 2020  26. Nov. 2020

  • 0

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu tokom noći testirano je 160 uzoraka na prisustvo koronavirusa, od kojih su 44 bila pozitivna. 

Prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, potvrdila je za Radiosarajevo.ba, da su pozitivni uzorci 31 osobe iz Kantona Sarajevo.

Nažalost, preminula je jedna osoba.

- Na koronavirus je pozitivno i devet osobe iz Travnika, tri iz Goražda i jedna iz Nove Bile - dodala je prof. dr. Sebija Izetbegović.

U KCUS-u su trenutno smještena 293 bolesnika s dijagnozom Covid-19, od kojih je 46 s teškom kliničkom slikom na intenzivnoj njezi.

Kako je potvrdila prof. dr. Izetbegović, pozitivna su i 123 uposlenika KCUS-a.

- Trenutno je 57 uposlenika KCUS-a u izolaciji - dodala je generalna direktorica KCUS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...