SIPA UHAPSILA NEDŽADA HASIĆA: Priveden čovjek koji 25 godina bježi od nepravde

Ovu informaciju potvrdio je Nedžadov brat Edevit Hasić.

  • Hronika

  • 26. Nov. 2020  26. Nov. 2020

  • 0

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su jutros Srebreničanina Nedžad Hasića, saznaje “Avaz”.

Ovu informaciju potvrdio je Nedžadov brat Edevit Hasić.

Podsjetimo, Ahmo Harbaš, Behudin Husić i Nedžad Hasić su akteri nepravednog “bijeljinskog procesa”, koji ni 25 godina nakon kraja agresije na BiH, iako su preživjeli genocid u Srebrenici, nikada nisu sa svojih pleća zbacili breme navodne krivice za ubistvo četvorice drvosječa, Srba.

Nisu, jer su pod prisilom, batinjanjem, torturom, nakon što su 10 mjeseci bili lovina u srebreničkim šumama, potpisali poturenu izjavu da su to počinili.

Nedavno je Hasić za "Avaz" ispričao da ne može niti jedan dokument izvaditi u BiH.

– Volio bih da ovo godina života što mi je ostalo, proživim kao slobodan čovjek. A ne da se krijem i da sam u stalnoj pripravnosti da će me neko hapsiti, osuditi na pravdi Boga. Do sada nije bilo ni volje ni htijenja onih koji su to mogli. Hiljadu puta sam rekao, i opet ću, sutra sam spreman doći pred Sud BiH i odgovarati. Ali, njima u ruke više neću živ – ogorčen je ovaj Srebreničanin.

Nekoliko puta su se obraćali bošnjačkim političarima, ali pravne niti bilo koje druge pomoći nije bilo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...