ČLAN PREDSJEDNIŠTVA IZMEĐU DVOJICE PROFESORA: Kazaz poručio da je "bošnjakluk Komšića odvratan kao i primitivizam Dodika"; Uslijedio odgovor Preljevića

Ne prestaju reakcije na nastup lidera HDZ-a i SNSD-a pred Vijećem sigurnosti UN-a. Sagledavaju se različite perspektive i iz više uglova, a jednu od tih ponudio je i profesor književnosti na Filozofskom fakultetu u Sarajevu Enver Kazaz, koji je, na iznenađenje javnosti, u cijeli kontekst uvrstio i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

  • Mini market

  • 26. Nov. 2020  26. Nov. 2020

  • 20

Kazaz je u izjavi za “Avaz” rekao kako je “Dodikov primitivan nastup pred Vijećem sigurnosti UN-a, zapravo, trijumf za BiH, ali da ništa manje poguban nije ni ‘bošnjakluk’ Željka Komšića".

“Zahvaljujući prostakluku, bahatosti i primitivizmu Dodika, BiH je trijumfirala pred Vijećem sigurnosti UN-a. Zahvaljujući tome što je Čović hrvatsko pitanje u BiH pokušavao da riješi preko Dodika, BiH je trijumfirala pred Vijećem sigurnosti. Ali, bošnjakluk Željka Komšića je na isti način odvratan kao i primitivizam Milorada Dodika”, rekao je za “Avaz” profesor Kazaz.

Ovakav stav kolege očigledno nije mogao prešutjeti profesor Vahidin Preljević. U vrlo oštro intoniranom stavu izrečenom na Twitteru, profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu Vahidin Preljević poručio je da “ovo poređenje iz niza očiglednih razloga diskvalificira uvaženog kolegu kao ozbiljnog komentatora”.

"'Ali, bošnjakluk Željka Komšića je na isti način odvratan kao i primitivizam Milorada Dodika - kazao nam je prof. Enver Kazaz.' Uh, razumijem potrebu za kritikom na račun Željka Komšića, ali ovo poređenje iz niza očiglednih razloga diskvalificira uvaženog kolegu kao ozbiljnog komentatora”, napisao je Preljević na svom Twitter profilu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...