NAKON HAOSA U ARGENTINI: Sahranjen jedan od najvećih nogometaša svih vremena Diego Maradona (VIDEO)

Diego Armando Maradona, jedan od najboljih nogometaša svih vremena, sahranjen je pored svojih roditelja na privatnoj ceremoniji, kojoj je prisustvovalo 200 ljudi, na groblju Hardin Bela Vista u Buenos Airesu.

  • Hronika

  • 27. Nov. 2020  27. Nov. 2020

  • 0

Organizatori su pokušali da ispoštuju sve mjere u vrijeme pandemije koronavirusa, koliko je to uopće bilo moguće u sveopćem ludilu koje je izazvala Maradonina smrt.

Navijači su bili van sebe od tuge, bilo je čak i nereda, a ulice Buenos Airesa bile su male da prime sve one koji su željeli barem da vide povorku i ispraćaj El Pibea.

Zato je samo 200 ljudi moglo da prisustvuje sahrani, porodici i bliskim prijateljima, a Diego je sahranjen pored roditelja Dalme i Diega.

altFoto: EPA-EFE

Navijači su opkolili povorku i sve je potrajalo prilično dugo, vihorile su se argentinske zastave, krovovi zgrada su bili krcati na cijelom putu do groblja.

Uz jake sigurnosne mjere, bio je zaštićen i automobil koji je prevozio kovčeg – navijači su se čak popeli i na kapiju predsjedničke palače, kao da je u pitanju ograda na tribini Bombonjere.

altFoto: EPA-EFE

Na kraju, stotine fanova blokirale su ulazak na groblje uz pjesmu i ples pa je policija na kraju morala da raščisti put.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...