VANREDNO OBRAĆANJE MINISTRA ŠERANIĆA: "Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i dalje je veoma ozbiljna, broj zaraženih lica je..."

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i dalje veoma ozbiljna.

  • Hronika

  • 27. Nov. 2020  27. Nov. 2020

  • 0

"Broj lica pozitivnih na virus korona na dnevnom nivou kreće se od 350 do 400 i to je bolje u odnosu na trend koji smo imali 14 dana unazad, kada je bilo od 600 do 800 zaraženih", rekao je Šeranić u Jutarnjem programu RTRS-a.

On je naglasio da zabrinjava podatak o broju hospitalizovanih lica.

"Pratimo situaciju s brojem lica koja se javljaju u bolnice i taj broj je i dalje oko 1.200. S tog aspekta, zabrinuti smo i gledamo kako i na koji način da pružimo zdravstvenu zaštitu svima kojima je potrebna", naveo je Šeranić.

Kada je riječ o sastanku o epidemiološkoj situaciji, koji će danas biti održan u Doboju, Šeranić je rekao da će se razgovarati o temama koje se odnose na koordinisane aktivnosti na zajedničkom nivou.

"Prije svega, tema će biti nabavka vakcine protiv Covida-19. Takođe, razgovaraćemo o zajedničkom sistemu nabavke sa Evropskom komisijom po pitanju lijekova i drugih potrošnih materijala, gdje smo se priključili još u avgustu. Treća tema tiče se saradnje sa međunarodnim organizacijama", naveo je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Šeranić je rekao da će ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i predstavnici Ministarstva danas posjetiti Bolnicu u Trebinju, gdje će s direktorom ove i bolnica u Nevesinju i Foči razgovarati o problemima, organizaciji bolničkog sistema i preraspodjeli kapaciteta.

"Važno je da kolege iz UKC-a prisustvuju, jer je UKC prošao kroz veliku transformaciju. Bitno je da posložimo određene stvari", istaknuo je.

Kada je riječ o vakcinaciji protiv sezonske gripe, Šeranić je rekao da je povećano interesovanje građana za vakcinu, ne samo kod nas, već u čitavom svijetu. Naveo je da su nabavljene dovoljene količine vakcine, ali da će biti razmatrana nabavka dodatnih doza ukoliko se ukaže potreba za tim.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...