ŠPIRO GUBERINA BIO JE VELIKI GLUMAC: A po ovoj ulozi ga pamte od Vardara pa do Triglava (VIDEO)

Nakon Mustafe Nadarevića, napustio nas je još jedan velikan koji je igrao u seriji koja je lična karta grada Splita.

  • Kultura

  • 27. Nov. 2020  27. Nov. 2020

  • 0

U seriji „Velo misto“, koju je u produkciji Televizije Zagreb i po tekstu Miljenka Smoje režirao Joakim Marušić, odigrano je nekoliko briljantnih uloga.

Duje - Mustafa Nadarević, Meštar - Boris Dvornik, Violeta - Zdravka Krstulović, Oćalinko - Ivica Vidović, Kate - Mira Furlan, dotur Vice - Boris Buzančić... a među onim antologijskim je svakako i uloga škovacina Joze (škovacin - gradski higijeničar ili onako grubo, kolokvijalno rečeno, smetljar), kojeg je utjelovio Špiro Guberina. Još kada mu se pridružio Netjak - Ivo Gregurević, dobli smo jedan od najboljih TV tandema i ikada.

Zbogom Špiro, dobri čovječe.

(D. B.)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...