"SB" NA LICU MJESTA: Uručene nagrade za kratku priču "Zija Dizdarević", ovo su dobitnici (FOTO)

Na ovogodišnji konkurs stiglo je 106 priča iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Švedske, Srbije i Hrvatske.

  • Kultura

  • 27. Nov. 2020  27. Nov. 2020

  • 0

U Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti danas su uručene nagrade za najbolju kratku priču/pripovijetku u okviru književno-kulturne manifestacije "Susreti Zija Dizdarević".

Za najbolju je izabrana priča “Kerber” Fedora Marjanovića iz Banje Luke.

Drugo mjesto osvojila je Ivona Grgić iz Tuzle za priču “Na groblju”.

Treće mjesto pripalo je Željki Šutić iz Mostara za priču "Kada ćete me voditi".

Na ovogodišnji konkurs stiglo je 106 priča iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Švedske, Srbije i Hrvatske.

"Ove godine su se pravila promijenila pa je jedan autor mogao da učestvuje samo sa jednom pričom", rekao je predsjednika žirija Edin Pobrić.

U žiriju su, pored njega, bili i Šehla Šehabović Josip Mlakić.

"Ponosan sam šta smo uradili u ovoj izuzetno teškoj godini. To znači da smo ove godine imali 106 autora. Žiri koji pored mene čine Šehla Šehabović, književnica i direktorica Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, i Josip Mlakić, književnik i scenarista, suzio je izbor na 20 priča. To je bio težak posao za žiri, ali dobar za književnost. U finale je ušlo pet priča, a mi smo se na kraju odlučili za tri priče. Pravilo ovog konkursa je da, ko ovdje dobije nagradu, više nikad ne bude neafirmisan pisac", kazao je Pobrić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...