VJEČNA DILEMA: Stručnjakinja objasnila koliko bi trebao trajati seks

Trajanje spolnog odnosa može ovisiti o brojnim faktorima.

  • Sex i grad

  • 27. Nov. 2020  27. Nov. 2020

  • 0

Koliko bi trebao trajati idealni seks? Petnaest minuta ili sat vremena? Je li pet minuta premalo ili je dovoljno? No, magičnog broja nema, već sve ovisi o preferencijama sudionika.

Potvrđuje to za "Daily Star" i seksualna stručnjakinja Jess Wilde, koja, inače, daje savjete u vezi sa seksom u showu "The Sex Clinic" na britanskom kanalu E4.

"Ne postoje čvrsta pravila kada je riječ o tome koliko bi seks trebao trajati. Trebao bi trajati dok su obje strane zadovoljne njime", rekla je.

Dodala je kako seks znači sve od trenutka ljubljenja dok god ne odlučite stati, iako većina ljudi riječ seks koristi da opiše trenutak u kojem se dogodila penetracija. "Prema toj definiciji, ejakulacija se obično događa oko pet i pol minuta od penetracije. Neki muškarci ejakuliraju brže od toga, dok drugima treba više."

Kaže i kako trajanje spolnog odnosa može ovisiti o brojnim faktorima, kao što su generalno zdravlje, prijašnja seksualna iskustva i naučena ponašanja, vrsta stimulacije prije i tokom penetracije i tako dalje.

"Seks ne završava uvijek orgazmom i trebao bi prestati kad se oboje osjećate zadovoljno ili kad jedna ili obje osobe više nisu u tome", dodala je te istaknula kako je važno zapamtiti da dugačak seks nije nužno dobar pa je najvažnija - komunikacija.

(Index Magazin)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...