RAT JE ZAVRŠEN: Ibrahimović se u 39. godini vraća u...

"Bio sam u Milanu i mogu reći da je sastanak protekao u pozitivnoj atmosferi", kaže švedski selektor.

  • Sport

  • 27. Nov. 2020  27. Nov. 2020

  • 1

Selektor švedske nogometne reprezentacije Janne Andersson (58) razgovarao je sa Zlatanom Ibrahimovićem o mogućem povratku u nacionalni tim, objavili su u petak italijanski mediji, prenosi zagrebački "Jutarnji list".

"Nakon što je Ibrahimović najavio mogućnost da bi želio ponovno igrati za reprezentaciju, odlučio sam da se prvom prilikom sastanem s njim i razgovaramo o tome. U četvrtak sam bio u Milanu i mogu reći da je sastanak protekao u pozitivnoj atmosferi i dogovorili smo se da ćemo nastaviti dijalog u sljedećim mjesecima", izjavio je Andersson za švedski internetski portal "Svenskfotboll".

Trakavica i pravi mali medijski rat između Ibre i pojedinih članova stručnog štaba švedske reprezentacije traje već godinama, a čini se da bi ratne sjekire sada napokon mogle biti zakopane.

Ibrahimović je 2016. prestao igrati za švedsku reprezentaciju, čiji je najbolji strijelac svih vremena sa 62 gola u 116 utakmica.

Iako ima 39 godina, Ibrahimović odlično igra u dresu AC Milana, koji nakon osam kola drži prvo mjesto u italijanskom prvenstvu, a švedski golgeter je najbolji strijelac lige sa deset pogodaka.

Švedsku sljedeće godine očekuju kvalifikacije za SP 2022. te u junu nastup na Euru, gdje se nalaze u grupi sa Poljskom, Slovačkom i Španijom.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...