PROCURILI NOVI DETALJI AKCIJE HAPŠENJA MIGRANTA KOJI JE IZVRŠIO UBISTVO U SARAJEVU: Prije hapšenja počinio je nekoliko pljački

Osumnjičeni Marokanac lociran je i uhapšen sinoć u jednom beogradskom hostelu u kom se skrivao.

  • Hronika

  • 27. Nov. 2020  28. Nov. 2020

  • 0

Marokanac S. E. D. (31) uhapšen je jučer u Beogradu zbog ubistva koje je počinjeno u Sarajevu 17. novembra, a sumnja se da upravo on stoji iza serije pljački po Beogradu.

Osumnjičeni Marokanac lociran je uhapšen sinoć u jednom beogradskom hostelu u kom se skrivao. Prema nezvaničnim informacijama on je planirao da uskoro pobjegne u neku od zemalja regije.

"Osnovano se sumnja da je S. E. D. sa još nekoliko osoba prije deset dana ubio državljanina Bosne i Hercegovine i prebjegao u Srbiju nakon zločina. Više javno tužilaštvo u Beogradu odredilo mu je zadržavanje do 48 sati, a u toku je procedura njegovog izručenja u Bosnu i Hercegovinu", saopštili su iz MUP Srbija.

Pljačka prije hapšenja

Tokom boravka u Beogradu S. E. D. bio je vinovnik pravog pljačkaškog pohoda.

On je čak jučer u dva sata noću PP aparatom razbio prozor na parkiranom BMW jedne Beograđanke. Međutim, pobjegao je kad je ka njemu krenuo muškarac koji je dotrčao, jer je čuo lomljavu stakla. Markokanac nije stigao da dovrši pljačku i iz automobila uzme vrijednosti, navodi "Srpski telegraf".

"Čuo sam da je nešto jako puklo i potrčao sam ka tom dijelu parkinga odakle je dolazio zvuk. Kada sam se približio automobilu, vidio sam tamnoputog muškarca, rekao bih da je u pitanju migrant, a u rukama je imao protivpožarni aparat, kojim je i slomio leptir-staklo na BMW-u. Spazio me je da mu se približavam i dao se u bijeg. Potrčao sam za njim da ga uhvatim, ali je bio brži. Mislim da je slomio staklo na automobilu da bi uzeo duks i patike, koje je uočio na zadnjem sjedištu". ispričao je za pomenuti list, očevidac koji je i kasnije pozvao policiju koja je potom obavijestila vlasnicu automobila o ovom incidentu.

Nastavio dalje

Kako nije uspio iz automobila da ukrade nešto vrijedno, S. E. D. je otišao u Ulicu kneza Mihaila, gdje je opljačkao jednu prodavnicu sportske opreme. Prema navodnim saznanjima lopov je iz radnje odnio patike i garderobu u vrijednosti od čak 250.000 dinara.

"Migrant je iz radnje odnio više pari muških patika i dosta sportske odjeće, koji u zbiru koštaju više od 2.000 eura", otkriva izvor..

Ono što je dobro jeste da je policija brzom reakcijom pronašla i uhapsila ovog ubicu i pljačkaša.

"Policija svakog dana u glavnom gradu uhapsi između 30 i 40 migranata zbog pljački. Oni najčešće kradu telefone, novčanike i skidaju zlatne lačiniće ženama s vrata, drskim i opasnim kidanjem u letu i pritom neretko i fizički povrijede žrtve", rekao je sagovornik "Srpskog telegrafa".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...