DRAMATIČNA ISPOVIJEST NINE RASPUDIĆA: "Završio sam na kisiku u bolnici, iako sam..."

"Šesti dan te visoke temperature počeo sam kašljati i osjetio sam probleme s plućima”, opisuje Raspudić.

  • Regija

  • 27. Nov. 2020  28. Nov. 2020

  • 4

Saborski zastupnik Mosta, i profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, rođeni Mostarac Nino Raspudić komentirao je u Newsroomu N1 TV-a događaje iz politike, pitanja oko epidemioloških mjera, ali prije svega, opisao je kako se oporavio od covida-19 od kojega je i sam obolio.

“Četiri sedmice sam izbivao iz javnosti, dvije sedmice sam bio bolestan, a trebalo mi je još dvije sedmice oporavka od upale pluća da dođem u relativno fit stanje, evo, da mogu gostovati tu. Napomenut ću da sam 45-godišnjak, koji je nepušač koji se bavi sportom, izvrsnog zdravlja”, brifirao je Raspudić.

“Najprije bol u donjem dijelu leđa”

Rekao je da su se on i supruga zatvorili čim je ona, nakon prvih njenih simptoma, ispala pozitivna na testu. Ona je, rekao je, tek dva dana imala samo blage simptome. Ali on:

“Najprije bol u donjem dijelu leđa i temperatura 37,2°C, što je trajalo neka tri, četiri dana. Onda je krenula visoka temperatura, 39°C, 39,5°C. Disao sam normalno, nisam imao problema s plućima, a upute su takve da ako imate dva dana visoku temperaturu i kratak dah ili pritisak na plućima, da se javite na Hitnu. Šesti dan te visoke temperature počeo sam kašljati i osjetio sam probleme s plućima.”

Zato je morao na slikanje pluća i na vađenje krvi na “Franu Mihaljeviću”.

“Zadržali su me, pet dana sam bio u bolnici i primao sam blagi kisik, dva litra. Nakon pet dana sam otpušten i, evo, trebalo mi je još dvije sedmice da se koliko, toliko oporavim”, kazao je i dodao:

“Napomenut ću da mi je cimer u sobi također bio fit, nepušač, u 40-im godinama.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...