TRUMP TONE SVE DUBLJE I DUBLJE: Sudija kojeg je upravo Trump imenovao, odbio zahtjev za blokiranjem...

Federalni žalbeni sud u petak je odbio zahtjev štaba američkog predsjednika Donalda Trumpa za blokiranjem proglašenja demokrate Joea Bidena pobjednikom u toj saveznoj državi.

  • Svijet

  • 27. Nov. 2020  28. Nov. 2020

  • 0

Sudija Stephanos Bibas je u ime tročlanog odbora kazao da optužbe o prevarama na izborima trebaju biti konkretne i popraćene dokazima. 

„Ovdje nemamo ni jedno ni drugo“, napisao je Bibas, kojega je na dužnost imenovao sam Trump. Slučaj može biti proslijeđen američkom Vrhovnom sudu. 

Pennsylvania je ove sedmice potvrdila Bidena kao pobjednika na izborima čime je demokrat dobio  20 elektorskih glasova. 

Trump i dalje odbija priznati izborni poraz iako ne daje konkretne dokaze o prevari za koju tvrdi da je velikih razmjera i koja bi po njemu preokrenula konačan rezultat izbora. 

Republikanac je u četvrtak natuknuo da će napustiti Bijelu kuću ako njegovi pravni pokušaji ne uspiju te se potvrdi da Biden ima veliku većinu glasova izbornog kolegija. 

Trumpova vlada u ponedjeljak je otvorila put za prijenos vlasti na Bidena dajući mu pristup informacijama i sredstvima, no Trump ipak najavljuje nastavak borbe. 

Nedugo nakon presude u petak Trump je na svom Twitter profilu objavio video Newsmaxa o navodnoj izbornoj prevari u Nevadi. 

Trumpova kampanja je zahtjev u Pennsylvaniji podnijela ranije u novembru tvrdeći da su izborni službenici nedosljedno postupali s glasačkim listićima primljenima poštom. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...