ČOVIĆ PRAVDAO PARLAMENTU BiH VEČERU S VUČIĆEM: Evo koliko je porezne obveznike u BiH koštala beogradska avantura lidera HDZ-a BiH

Zajedno s Čovićem, u Beograd su na večeru otputovali i šefica njegovog kabineta, vozač te dva lična pratioca.

  • Vijesti

  • 27. Nov. 2020  28. Nov. 2020

  • 9

Famozna večera koju je za lidere HDZ-a i SNSD-a Dragana Čovića i Milorada Dodika 12. oktobra organizovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigla je u zastupničke klupe Parlamenta BiH u formi pravdanja, računa, putnog naloga, obračuna troškova.

Na poslaničko pitanje državnog zastupnika Damira Arnauta zastupnicima je stigla pomenuta dokumentacija kako bi se opravdao ovaj događaj na kojem je Čović bio u funkciji dopredsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, piše portal Fokus.ba.

alt

Podsjetimo, na večeru je Vučić ciljano pozvao Čovića i Dodika što je izazvalo reakcije u dijelu javnosti BiH. Lider SDA i drugi dopredsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović ocijenio da to ne bi trebalo da rade Beograd i Zagreb „jer bosanski tronožac ne može stajati na dvije noge“.

alt

Sekretarka Doma naroda Gordana Živković pravdajući Čovićevo prisustvo Beogradu u pisanom aktu navela je da je Koelgij Dom naroda na sjednici 8. oktobra donio odluku o putovanju Čovića, a poziv za službenu posjetu, prema njenim riječima, dogovoren je u usmenoj korespondenciji.

Kako je navela sjednica Koelgija se ne snima tako da stenogram o ovome i ne postoji. Također, ne postoji ni listing sa rezultatima glasanja.

Ona ističe da je prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Bakir Izetbegović prisustvovao toj sjednici kolegija na kojoj su odluke donesene konsenzusom.

Kako je navela zajedno s Čovićem u Beograd na večeru su otputovali i šefica njegovog kabineta, vozač, te dva lična pratioca. Ukupan iznos troškova uključujući dnevnice, smještaj i gorivo koštao je 1.323 KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...