VUČIĆ ZAKAZAO HITAN SASTANAK: Tema - odnosi u regionu, a posebno sa Crnom Gorom!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem na kojem će razgovarati o spoljnopolitičkim prilikama, odnosima u regionu s posebnim akcentom na posljednja dešavanja sa Crnom Gorom, pišu srbijanski mediji.

  • Regija

  • 28. Nov. 2020  29. Nov. 2020

  • 4

Danas je u kasnim poslijepodnevnim satima objavljenav vijest Podgorice da je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen za personu non grata i da je od njega zatraženo da napusti Crnu Goru.

"Nakon dužeg i kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao "oslobođenjem" i "slobodnom voljom" crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo", navedeno je u saopštenju Ministaratsva inostranih poslova Crne Gore.

Nekoliko sati kasnije, Srbija je uvea recipročnu mjeru.

Prema diplomatskoj noti koju je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo crnogorskom Ministarstvu spoljnih poslova, ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević proglašen je također personom non grata.

"Ambasador Milošević je dužan da u naredna 72 sata napusti teritoriju Republike Srbije", navodi se u noti.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...