BRUKA IZ MADRIDA OBIŠLA SVIJET: Očajni Real je poražen na svom terenu, ali svi bruje o potezu golmana Curtoisa (VIDEO)

Real je bio veliki favorit u duelu s Alavesom, ali tim Zinedinea Zidanea u potpunosti je razočarao izgubivši rezultatom 2:1.

  • Sport

  • 29. Nov. 2020  

  • 0

Kraljevi su upisali treći ligaški poraz i sada su na minus šest od vodećih timova, Atletico Madrida i Real Sociedada.

 Loše je počeo meč po Real, jer su gosti već u petoj minuti stigli do vodstva. Dosuđen je penal nakon što je Nacha lopta pogodila u ruku, a Lucas Perez matirao Courtoisa za 1:0.

U 25. minuti Courtois spašava Real jer je odbranio Perezu zicer u situaciji jedan na jedan. Loše prvo poluvrijeme okončano je povredom Edena Hazarda.

U 49. minuti novi hladan tuš za domaće. Joselu je šutirao i pogodio, a Real nakon toga više nije smogao snage da se vrati. Uspio je Casemiro u 88. minuti da smanji na 2:1, ali to je bilo sve od Reala večeras. Mada, imao je Isco topovski udarac u 95. minuti, ali je pogodio samo prečku.

Uostalom, gosti su mogli i do još jednog gola, ali svakako su zadovoljni i ovim rezultatom i sada su osmi na tabeli s 13 bodova.

No, utakmicu je obilježila nevjerovatna greška golmana Reala. Pogledajte kako je Curtois poklonio gostima drugi gol.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...