SRBIJA OPLAKUJE ČUVENOG MUZIČARA: Oglasio se i njegov kum Momčilo Bajagić Bajaga

Bas gitarista rok grupe Riblja čorba Miša Aleksić preminuo je u 68. godini od posljedica koronavirusa. Njegov dugogodišnji prijatelj Momčilo Bajagić Bajaga, kratko je prokomentarisao za Nova.rs da se osjeća užasno jer mu je, kako kaže, preminuo jedan od najboljih prijatelja, kolega i kum.

  • Estrada

  • 29. Nov. 2020  

  • 1

“Umro mi je prijatelj, saznao sam prije minut. Užasno mi je zato što mi je umro jedan od najboljih prijatelja, to je sve što mogu da kažem”, kratko je rekao Bajaga za Nova.rs.

Miša je bio zaražen koronavirusom, te se od 13. novembra nalazio na liječenju u KBC “Bežanijska kosa”, a nedavno mu se stanje pogoršalo, te je završio na respiratoru. Danas je preminuo.

Preminulom muzičaru je, tokom liječenja, riječi podrške uputio upravo Bajaga sa svojim “Instruktorima”.

Na svom zvaničnom Instagram profilu grupa je objavila sljedeće:

“Miša Aleksić, basista Riblje čorbe, kum i veliki prijatelj Momčila Bajagića, zaražen je virusom korona i u teškom je stanju. Prema rečima ćerke Mine, Miša je u poslednja tri dana na respiratoru i bori se za život. Bajaga, u svoje i u ime Instruktora, šalje poruku podrške Miši”, napisali su, i dodali:

“Drži se kume, stari majstore. Mnoge si stvari do sada sa uspehom prošao, pa sam siguran i verujem da ćeš i ovo zlo da pobediš. Čim ozdraviš, čekamo te na Tašu na probi. Znaš da ima nekih stvari koje bez tebe ne vredi svirati. Vole te Bajaga i ekipa!”

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...