I TUGA I PONOS: Messi postigao golčinu, a onda se na VELIČANSTVEN NAČIN oprostio od Maradone (FOTO, VIDEO)

Lionel Messi u 73. minuti zabio je za konačnih Barcelona - Osasuna 4:0 u novoj pobjedi Barcelone u španskoj La ligi.

  • Sport

  • 29. Nov. 2020  29. Nov. 2020

  • 0

Gol je proslavio tako da je skinuo dres Barcelone i ostao u dresu s brojem 10 od Newell's Old Boysa.

alt

To je Messijev matični klub iz njegovog rodnog Rosarija, u kojem je počeo trenirati sa 6 godina i u kojem je ostao do 13. godine i odlaska u Barcelonu.

alt

Međutim, nije ovo napravio kao posvetu svom djetinjstvu nego Diegu Maradoni. Od prije četiri dana pokojni velikan je pred kraj karijere jednu sezonu odigrao za Newell's Old Boys.

alt

Divnu posvetu Maradoninog nasljednika pokvario je sudija Mateu Lahoz. Iako je Messi nakon kratke proslave desetku argentinskog prekrio desetkom katalonskog kluba, pokazao mu je žuti karton zbog nesportskog ponašanja. Skidanje dresa prilikom slavlja gola po pravilima to i jest, ali malo fleksibilnosti u ovom slučaju ne bi škodilo.

alt

Prije toga, na početku utakmice upriličena je i minuta šutnje, a dres Maradone iz vremena dok je nastupao za Barcelonu bio je izložen na tribinama stadiona Nou Camp.

Inače, Leo Messi je današnjim golom oborio rekord Josefa Bicana za najviše postignutih golova u jednoj europskoj ligi (448).

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...