ODJEKNULO DO BRUXELLESA: Oglasila se Evropska komisija o diplomatskom sporu između Crne Gore i Srbije

Evropska komisija poručila je, povodom međusobnog protjerivanja ambasadora iz Srbije i Crne Gore, da su dobrosusjedski odnosi osnova za napredak zemalja na putu ka članstvu u EU.

  • Regija

  • 29. Nov. 2020  

  • 0

“Poštovanje dobrosusjedskih odnosa je kamen temeljac za proces proširenja, pridruživanja i stabilizacije. I Srbija i Crna Gora dobro napreduju na putu evrointegracija”, poručili su iz Komisije.

Podsjetimo, jučer je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen za personu non grata i protjeran iz Podgorice. Uslijedio je recipročan odgovor iz Srbije, koja je,prema diplomatskoj noti koju je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo crnogorskom Ministarstvu spoljnih poslova, ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević proglašen također personom non grata.

Zemlje članice EU na sutrašnjem sastanku ambasadora trebalo bi da se dogovore o godišnjim zaključcima o zemljama iz procesa proširenja koji će biti usvojeni na Vijeću ministara opštih poslova 8. decembra.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...