DOBRE VIJESTI IZ NAŠE ZEMLJE: Domaća kompanija u vrijeme krize povećala proizvodnju

Cjelokupni proizvodni asortiman izvoze na tržište Njemačke.

  • Ekonomija

  • 29. Nov. 2020  30. Nov. 2020

  • 0

Metaloprerađivačka industrija na području Unsko-sanskog kantona, poslije velikih poteškoća izazvanih pandemijom virusa korona, počinje da pokazuje znakove oporavka, a o tome svjedoči i primjer firme „Sana metal“, koja u ovim teškim vremenima uspjeva povećati obim proizvodnje i zaposliti nove radnike.

Prema riječima Šemsudina Habibovića, direktora ovog preduzeća, s partnerima iz Njemačke uspjeli su sklopiti nove poslovne ugovore što je dovelo do proširenja proizvodnje i zaposlenja sedam novih radnika.

Dodaje kako su u mjesecu maju ove godine osjetili značajnije posljedice globalne ekonomske krize, ali da su brzo uspjeli prevladati teškoće.

Prema njegovim riječima, cjelokupni proizvodni asortiman izvoze na tržište Njemačke, a trenutno većinom proizvode sisteme za prikupljanje raznih vrsta otpada.

Inače, treba istaći kako je metaloprerađivačka industrija na području Općine Sanski Most najrazvijenija grana privrede i da postoji više preduzeća koja se bave tom djelatnošću i sva su izvozno orjentisana.

Zahvaljujući njihovom postojanju Sanski Most, kada je riječ o Unsko-sanskom kantonu, bilježi najbolje rezultate kada se radi o izvozu na strana tržišta, javlja RTV Sana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...