OGLASIO SE KONZULAT BiH: Njemačka policija deportuje državljane BiH...

"Zvanično, turistički još nije dozvoljeno putovati, a sve informacije o putovanju tražite od Ambasade Njemačke. Oni su relevantni da vam daju odgovore ko i na kakav način može putovati u Njemačku", napisao je Kaluža na Twitteru.

  • Vijesti

  • 29. Nov. 2020  30. Nov. 2020

  • 4

Generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučiano Kaluža ukazao je danas na mnoštvo slučajeva da njemačka policija otkrije i deportuje državljane BiH koji su krenuli na put kao u vrijeme prije korone, te savjetovao da se o putovanju prvo informišu u Ambasadi Njemačke.

"Zvanično turistički još nije dozvoljeno putovati, a sve informacije o putovanju tražite od Ambasade Njemačke. Oni su relevantni da vam daju odgovore ko i na kakav način može putovati u Njemačku", napisao je Kaluža na Twitteru.

Prema njegovim riječima, samovoljne procjene na osnovu komšijskih informacija mogu samo da naprave problem.

"Do sada smo imali bezbroj slučajeva da policija u Njemačkoj otkrije naše državljane koji su krenuli na put kao da je vrijeme prije korone. Onda ih privedu, deportuju, pa se ljute na nas što im ne možemo pomoći. Kažu imamo nekakvo garantno pismo, itd", pojasnio je Kaluža.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...