LJEKARI PORUČILI ZAVODU ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE: Otvorite liniju na kojoj se može žaliti na vaš rad

Administracija, ističe KoHOM, proziva ljekare za (ne)javljanje na telefon i nedovoljan trud i rad te najavljuje sankcije i otvara telefone za pritužbe na njihov rad.

  • Regija

  • 29. Nov. 2020  30. Nov. 2020

  • 0

"Zdravstvena administracija, uljuljkana u svoje položaje, daleko od prve linije odbrane od COVID-19, svakodnevno radi nepotreban pritisak na ljekare i pacijente, umjesto da su pravodobno organizirali sistem, osigurali pametna informatička rješenja kojima će olakšati rad epidemiolozima, porodičnim ljekarima i primarnoj zdravstvenoj zaštiti", navodi se u saopćenju Koordinacije hrvatske porodične medicine (KoHOM).

KoHOM smatra kako HZZO-ova zdravstvena administracija “traži žrtvu za svoj nerad” dok ljekari porodične medicine svakodnevno upozoravaju na opterećenost sistema, gužve u ordinacijama zbog kojih nisu u mogućnost odmah odgovoriti na telefonske pozive svojih pacijenata.

Administracija, ističe KoHOM, proziva ljekare za (ne)javljanje na telefon i nedovoljan trud i rad te najavljuju sankcije i otvaraju telefone za pritužbe na njihov rad.

HZZO je, tvrdi KoHOM, šutke prihvatio sva nametnuta dodatna opterećenja porodičnim ljekarima koja su došla s pandemijom. Također tvrde da je briga HZZO-a za dobrobit pacijenata – lažna, a pokušaj prebacivanja odgovornosti na ljekaru, nažalost – stvaran. KoHOm poziva zdravstvenu administraciju da im dođe u nadzor na njihovo radilište.

"Mi ljekari s prve linije odbrane od covida pitamo HZZO-ovu administraciju, hoćete li otvoriti i telefonsku liniju na koju se hrvatski zdravstveni radnici i pacijenti mogu žaliti na vas", navodi se u saopćenju.

Iz KoHOM-a kažu kako daju bezrezervnu potporu svom članstvu, svim ljekarima primarne zdravstvene zaštite i medicinskim sestrama u krajnjim naporima koje ulažu svaki dan u ovoj pošasti koja nas je zatekla.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...