HALO, BEOGRAD: Nakon diplomatskog rata na relaciji Crna Gora - Srbija, Mandić i Knežević hitno zvali Vučića…

Lideri crnogorskog DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević sinoć su sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i srpskim državnim vrhom razgovarali o, kako su rekli, sramotnoj odluci odlazećeg crnogorskog režima da protjera srpskog ambasadora.

  • Regija

  • 30. Nov. 2020  30. Nov. 2020

  • 0

- Andrija Mandić i Milan Knežević još jednom su ponovili da ambasador Vladimir Bozović nije saopštio ništa što ne misli i ne govori svaki Srbin u Crnoj Gori. Ali da je odlazeći režim Mila Đukanovića želio da njegovim protjerivanjem nepopravljivo i trajno poremeti odnose naše dvije bratske države  - navodi se u saopćenju Demokratskog fronta.

Lideri DF-a, kako su kazali, snažno se zalažu za to da buduća vlast napravi radikalni zaokret u vanjskoj politici i odnose Srbije i Crne Gore podigne na najviši nivo.

- Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom državnom vrhu Andrija Mandić i Milan Knežević su iznijeli mišljenje kako bi Srbija trebalo uraditi sve što je u njenoj moći da se zaustave ovakvi i slični antisrpski dukljanski naumi i tako stvore pretpostavke da se nakon 2. decembra, u najkraćem mogućem roku odnosi dvije bratske države unaprijede i podignu na najviši mogući nivo - zaključeno je u saopćenju prosrpskog DF-a. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...