SRĐAN MANDIĆ SRBIJI OTVARA OČI: „Vučićeva moć je opasna, to se Srbiji već jednom desilo i znamo kakve su bile posljedice…“

Novi načelnik općine Centar Sarajevo Srđan Mandić u razgovoru za portal Nova.rs govorio je o političkoj situaciji u BiH i regionu.

  • Politika

  • 30. Nov. 2020  30. Nov. 2020

  • 3

"Za bilo koju zemlju koja se želi nazvati demokratska, opasno je kada dođe u situaciju da jedan čovjek ima toliku moć kao što je sad slučaj u Srbiji“, kazao je Mandić u intervjuu za Nova.rs i dodao:

“To se Srbiji već jednom desilo i znamo kakve su bile posljedice po cijeli region, ali i samu Srbiju. Želim da vjerujem da se to ovaj put neće dogoditi. Međutim, ono što me brine jeste razjedinjenost opozicije. Ako smo mi u Bosni i Hercegovini mogli ostaviti po strani određene ideološke razlike, pa i lične sujete zarad opšteg interesa, ne vidim razlog da to ne učine i lideri opozicije u Srbiji. Imam puno prijatelja, bivših i sadašnjih članova Nove stranke i Pokreta slobodnih građana i, evo, koristim priliku da ih i ovim putem pozovem na zajedničku akciju”, apeluje Mandić na političare u Srbiji.

„Ono što nama u BiH smeta je uplitanje političara sa strane u unutrašnja pitanja BiH. Političari iz Srbije se moraju striktno pridržavati obaveza koje proizilaze iz Dejtonskog sporazuma i biti garant stabilnosti i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine”, kazao je Mandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...