OVAJ ZAKON BI TREBALO HITNO UVESTI I KOD NAS: Građani ovog grada dobijaju novac ukoliko prijave nepropisno parkirana vozila…

Novi zakon, usvojen u gradskom vijeću prošle sedmice, trebao bi omogućiti zaradu građanima.

  • Auto

  • 30. Nov. 2020  30. Nov. 2020

  • 0

New York želi platiti dio novčanih kazni izrečenih za nelegalno parkiranje građanima koji prijave počinioce, a bonus je 44 dolara od 175 dolara, koliko iznosi kazna. Novi zakon, usvojen u gradskom vijeću prošle sedmice, trebao bi omogućiti zaradu građanima. Inače, u New Yorku još od 2018. godine građani su mogli zaraditi kada bi prijavili kamione i autobuse koji su parkirani s upaljenim motorom.

Gradski vijećnik Brooklyna Stephen Levin predstavio je prijedlog zakona za koji kaže da se namjerava pozabaviti određenom vrstom ponašanja na parkingu za koje smatra da je vrlo opasno – poput parkiranja na biciklističkim i autobusnim trakama te na pješačkim prijelazima i pločnicima. Svatko ko podnese izvještaj, dobit će iznos od 44 dolara za svoju informaciju.

Istodobno, grad povećava kazne za ove prekršaje sa 115 na 175 dolara tako da sam grad ne gubi prihod. Također, generira novac kada prijavite nekoga ko nema ispravnu dozvolu za parkiranje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...